Admin Admin
عدد المساهمات : 66 مسات : 167 تاريخ التسجيل : 03/09/2011
| موضوع: شوربة السجق الأربعاء سبتمبر 14, 2011 12:48 pm | |
| السلام عليكن شوفت بقى شويه شربه تحفة .. وبجد الواحد يحب يعملها .. عارفين في اكلات كده يحب الواحد يقف في المطبخ يطبخها .. ودي واحده منهم استمتعن المقادير
1/2كيلو سجق (مُقطع حلقات)
2 كوب خضار مشكل (كوسة – جزر- كرفس) مُقطع مكعبات
2 بصل مقطع كبير
3 فص ثوم
2 كوب أوراق كزبرة
2 طماطم مقطعة كبير
5 كوب مرق دجاج
1 ملعقة صغيرة كركم
1 ملعقة صغيرة كزبرة
1 ملعقة صغيرة حبهان
1 ملعقة صغيرة قرفة
1 ملعقة صغيرة قرنفل
ملح وفلفل
2 كوب بسلة مسلوقة
1 كوب فاصوليا حمراء مسلوقة
شرائح خبز مدهونة بصلصة الطماطم أو معجون الكزبرة للتقديم
موضع شرايح العيش دي بقى ممكن نعملها ازاي .. بصى هنحيب العيش الطري ونقطعة سامبكسات صغيره او مربعات زي الفته .. وبعدين نحط عليه شويه كاتشاب مش كتير ونقلبه لغايه ما كل واحده تاخد من الحب جانب .. تعالوا بقى مع حتت زبده تتحط في الرن علشان بس ينشف وطبعا ماتنسيهوش علشان ده بيتحرق بسرعة . الطريقة
يُحمر السجق في مقلاة على نار متوسطة ثم تُضاف مكعبات الخضار وتُقلب لمدة 3 دقائق، تُترك جانباً.
-يُخلط البصل، الثوم، الكزبرة، الطماطم في الخلاط الكهربائي ويُهرس حتى نحصل على معجون.
-يُسخن المرق في وعاء على نار متوسطة ثم يُضاف خليط السجق ومعجون البصل ويُتبل بالبهارات والملح والفلفل.
-تُترك حتى النضج ثم يُضاف البسلة والفاصوليا ويُترك الخليط حتى يبدأ في الغليان.
-يُصب ويُقدم مع شرائح الخبز المدهونة بالطماطم أو الكزبرة | |
|